smart way المدير
mms : اوسمه :
عدد الرسائل : 4366 العمر : 34 الموقع : https://demo.ahlamontada.net/forum.htm العمل/الترفيه : معيد بكليه العلوم جامعه الاسكندريه المزاج : nice جنسيتك : آخر.... السٌّمعَة : 25 تاريخ التسجيل : 22/03/2009
| موضوع: الأرز باللحم والزيتون الثلاثاء أغسطس 03, 2010 12:39 pm | |
|
المقادير: - 3 أكواب أرز الوليمة. - 400 غم لحم ضأني مقطع. - 1 كوب زيتون محشي. - 2 حبة طماطم مطحونة. - 4 ونصف كوب ماء مغلي. - 4 ملاعق طعام زيت زيتون. - 1 حبة بصل متوسطة مقطعة. - 1 ملعقة طعام ثوم مفروم. - 2 مكعب مرق بقر. - ربع كوب بقدونس مفروم. - نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود. - 2 ملعقة صغيرة ملح. * الطريقة: - اغسلي الأرز جيداًُ مع تغيير الماء عدة مرات حتى يصبح الماء صافيا، ثم انقعي الأرز في ماء دافيء مملح لمدة 30 دقيقة. - سخني الزيت في وعاء متوسط ثم أضيفي البصل وحركي لمدة 2 – 3 دقائق ثم أضيفي قطع اللحم والثوم والبهارات وحركي باستمرار حتى تحمر قطع اللحم من كل الجهات لمدة 5 دقائق. - أضيفي الطماطم المطحونة والزيتون واطبخي لمدة 8 – 10 دقائق ثم أضيفي المرق وسخني حتى الغليان. - صفي الأرز جيداً من ماء النقع وأضيفيه إلى الوعاء ثم اتركي الأرز يغلي لمدة 5 دقائق. - غطي الوعاء واطبخي الأرز على نار هادئة حتى ينضج لمدة 15 – 20 دقيقة. - أضيفي البقدونس المفروم إلى الأرز واخلطي جيداً.
| |
|
royal rose كيميائى تحت التمرين
عدد الرسائل : 196 العمر : 32 المزاج : زى البحر جنسيتك : مصر السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 27/03/2010
| موضوع: رد: الأرز باللحم والزيتون الثلاثاء أغسطس 03, 2010 1:26 pm | |
| هو الاكلة متهيـألى حلوة بس هو ازاى زيتون محشى وبعدين هو انا هجيب لحمة ضانى ولابقرى اللحمة غالية يا على قرر نوع واحد بس ...ههههههههه تماااااااااام يا ويكا | |
|
Bnt Laziza كيميائى متألق
عدد الرسائل : 929 العمر : 32 جنسيتك : مصر السٌّمعَة : 2 تاريخ التسجيل : 08/12/2009
| موضوع: رد: الأرز باللحم والزيتون الثلاثاء أغسطس 03, 2010 8:02 pm | |
| فعلا اسمها حلو
بس بجد اللحمه الضانى دى
مش بطيق ريحتها
خاااالص | |
|
rozy كيميائى فعال
عدد الرسائل : 810 العمر : 33 جنسيتك : مصر السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 09/02/2010
| موضوع: رد: الأرز باللحم والزيتون الثلاثاء أغسطس 03, 2010 8:14 pm | |
| عندك حق يا لذيذة رحيتها مش حلوة خالص بس الاكلة شكلها حلو | |
|